Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MMAB Mönsterkort | 12 september 2017

Ny etsmaskin installerad hos MMAB

Malmö Mönsterkorts svenska fabrik installerade nyligen en ny SES-lina vilket innebär en höjning av kvalitet, kapabilitet och kapacitet
SES-linan (Strip-Ets-Strip) monterades under sommaren. Förutom själva modulerna för sköljning, resiststrip, etskammare och tennstrip, omfattade montage ett stort antal transportörer, pumpar, el, rördragning, sensorer, scrubbers och ventilation.

Även om den stora anläggningen krävde många mantimmar och en del komplicerat montage så uppstod inga större avvikelser när anläggningen väl startades och fylldes upp med vätskor, meddelar bolaget i en uppdatering. Installationen följdes av badsättning med kemi och justering av parametrar av MacDermid.

Efter installation verifierades etsresultatet genom mätningar på ett speciellt utformat testmönster, detta för att kartlägga kapabiliteten för ledare och isolation vid 18, 35, 70 och 105 µm koppartjocklek. Även snittprover utfördes också för att utvärdera underetsningen.
Bilder: © Malmö Mönsterkort

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2