Annons
Annons
© nevs Elektronikproduktion | 14 september 2017

Nytt kapital ska föra Nevs framåt

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan har meddelat att man fått in en ny delägare i sitt JV-företag i kinesiska Tianjin – vilket innebär ett ägartillskott av närmare en miljard kronor.
– Det här är verkligen goda nyheter för Nevs. Det innebär både att vi får in nytt kapital och att vi får in en aktiv ägare i vårt JV, kommenterar Jörgen Scribe, CFO på NEVS i ett perssmeddelande.

Det är Beijing Zhigan Shenghuo Technology Co. Ltd som kommer in som delägare i Nevs Joint Venture i Tianjin, och skjuter därmed in 720 miljoner Renminbi. Den nya ägaren är ett investmentbolag som investerar i ny teknologi och har sedan lång tid samarbetat med SRIT, en av Nevs nuvarande ägare.

– Beijing Zhigan Shenghuo Technology kommer in med stor kompetens och ett nätverk av banker och investmentbolag som är intresserade av ytterligare investeringar i Nevs, förklarar Jörgen Scribe.

Elbilsbolaget befinner sig i en intensiv utvecklingsfas som kräver investeringar både i teknologi och i fabriker och har därför letat efter nya investerare en tid.

I juni tecknade NEVS ett MoU, en avsiktsförklaring, med det kinesiska bolaget DiDi Chuxing, som kan kallas Kinas Uber. Planen är att DiDi kommer att gå in som stor delägare i Nevs.

– Diskussionerna med DiDi har pågått hela sommaren. Vi räknar med att de ska leda till ett bindande avtal under hösten, säger Stefan Tilk, CEO och t f VD på Nevs.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-10 09:20 V11.5.0-2