Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Almi Komponenter | 15 september 2017

SweGaN stärker sin position med ny investering

Linköpingsbolaget SweGaN har tagit in över 6 miljoner kronor i en investeringsrunda. Bland investerarna hittar vi det amerikanska riskkapitalbolaget Mount Wilson Ventures, men Àven Almi Invest och LiU Invest.
Swegan har utvecklat en patenterad lösning för att tillverka halvledare som kan anvÀndas bland annat inom telecom- och rymdindustrin. Lösningen beskrivs öka prestandan och ger en högre verkningsgrad, samtidigt som den minskar energiförbrukningen. NÄgot som Àr en kritisk faktor, sÄvÀl för telecom- som rymdindustri. Emissionsen gÄr till att skala upp Swegans produktion av nitridbaserade strukturer, pÄ sÄ kallade Epiwafers (epitaxiala wafers), det framgÄr av ett pressmeddelande.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med att investeringsrundan fĂ„tt ett sĂ„ bra gensvar frĂ„n investerare. Investeringen kompletteras ytterligare med ett lĂ„n som ger oss en bra möjlighet att vĂ€xa snabbt. Pengarna kommer att anvĂ€ndas för att öka produktionen och pĂ„skynda utvecklingen av vĂ„ra nya material, sĂ€ger vd Olof Kordina.

Komponenter baserade pÄ SweGaNs teknik kan reducera energiÄtgÄngen i en basstation med 20 - 30 procent, samtidigt som kapaciteten ökar 10 till 100 gÄnger.

– SweGaNs teknik med sina överlĂ€gsna prestanda Ă€r unik. Den ger ett disruptivt material som kan skapa komponenter som ingen har tĂ€nkt pĂ„ tidigare sĂ€ger PĂ€r Carlshamre, Investment Manager pĂ„ Almi Invest i ett pressmeddelande frĂ„n Almi.

Strategin Àr att öka och förbÀttra produktionen för att möta den vÀxande efterfrÄgan pÄ epiwafers av hög kvalitet. Produktionskapaciteten höjs med en faktor fem, och i början av 2018 kommer företaget att börja producera pÄ 6" substrat istÀllet för de nuvarande 4" -substraten. 2017 planeras en tillvÀxt pÄ 300% pÄ försÀljningsintÀkter, anstÀllningen av 3 nya medarbetare och lanseringen av ett nytt produktsortiment i slutet av Äret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1