Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© foxconn Elektronikproduktion | 19 september 2017

Nu är det klart – Foxconn kommer att bygga fabrik i USA

Nu är det klart. Allt är påskrivet och Foxconn kommer att få närmare 3 miljarder dollar i incitament för att bygga en fabrik i delstaten Wisconsin i USA.

Delstatssenaten röstade för att godkänna incitamenten, i form av subventioner, till Foxconn Technology Group den 13:e september. När alla röster var räknade hade ’Ja-sidan’ tagit hem det med 20 - 13 av rösterna. Och igår den 18 september blev det slutligen officiellt när Guvernör Scott Walker skrev under propositionen, vilket banar väg för byggandet av Foxconns tillverkning campus i sydöstra Wisconsin. Foxconn själva har sagt att man planerar att investera närmare 10 miljarder dollar i tillverkningsanläggningen.
Enligt ett pressmeddelande från guvernören, förväntas anläggningen – som blir en av de största utländska direktinvesteringarna i USA – skapa 13’000 nya jobb i delstaten, I den nya anläggningen kommer Foxconn att tillverka LCD-skärmar som kommer att användas i allt från självkörande bilar till flygsystem samt även inom områdena utbildning, underhållning, hälso- och sjukvård, fortsätter pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-05-28 10:59 V18.6.7-2