Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dr911 dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 september 2017

BAE Systems lägger ner i Danmark

Försvarsföretaget BAE Systems kommer att stĂ€nga ner sin verksamhet i danska Ålborg. I och med nedstĂ€ngningen försvinner 160 jobb i regionen.
BAE Systems kommer under juni nÀsta Är att att stÀnga sin verksamhet i BAE Systems Applied Intelligence A/S, vars huvudkontor ligger i stadsdelen NÞrresundby, det skriver den danska tidningen nordjyske.

I och med nedstĂ€ngningen av verksamheten – som producerar system för övervakning av datatrafik – kommer som sagt Ă€ven 160 jobb att försvinna.

Tidningen har sökt Morten Vinther Jensen, som ansvarar för verksamheten vid BAE Systems Applied Intelligence, utan framgÄng.

DÀremot sÄ bekrÀftar moderbolaget för Nordjyske via email att det danska dotterbolaget kommer att lÀggas ner och verksamheten flyttas.

I mailet skriver BAE att man förenklar verksamheten för att bĂ€st betjĂ€na sina kunder samt spara kostnader. Detta innebĂ€r att den expertis som finns i Ålborg kommer att flyttas ihop med andra produktionsanlĂ€ggningar, dĂ€ribland i Storbritannien, skriver Nordjyske med hĂ€nvisning till mailet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2