Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com Komponenter | 21 september 2017

Toshiba har hittat sin köpare

Toshiba meddelar att man planerar att sÀlja samtliga aktier i Toshiba Memory Corporation (TMC) till K.K. Pangea, ett förvÀrvsföretag bildat av ett konsortium lett av Bain Capital Private Equity.
Ett aktieköpsavtal inleds nu med Pangea. Och Toshiba meddelar att man kommer att investera 350,5 miljarder japanska yen (cirka 2,62 miljarder euro) i Pangea, detta görs i syfte att sĂ€kerstĂ€lla en stabil affĂ€rsöverföring – och i och med denna investering kommer Toshiba att ha rĂ€tt till ekonomiska fördelar, sĂ„som utdelningar. Det totala köpeskillingen för aktieöverföringen Ă€r berĂ€knas till cirka 15 miljarder euro.

Western Digital Corporation (WDC) har tidigare försökt att förhindra försÀljningen av Toshibas minnesverksamhet dÄ Western Digitals bolag, Sandisk driver anlÀggningar tillsammans med Toshiba i Japan. WDC har sökt ett förbud som hindrar överföringen av dess JV-intressen i de amerikanska domstolarna och har ocksÄ inlett en process mot Toshiba hos den Internationella handelskammarens internationella domstol.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2