Komponenter | 10 september 2002

Internetprocessor med Flash, Ethernet

Multiprotokollsprocessorn IP2022 från Ubicom Semiconductors är ensam plattform som ger gränssnitt och protokollkonvertering mellan 802.11, Bluetooth, HomePlug, Ethernet, USB och UART.
Utöver TCP/IP-stack så finns det även applikationskod för exempelvis web och telnet server. I och med att MAC och PHY är integrerat så är det endast en yttre Ethernet-transformator och kontakt som behövs för att koppla upp IP2022 till Ethernet LAN.
Processorn är optimerad för kommunikation och protokollhantering - 120 MIPS Risc, 16 bitars instruktion, PLL, 2 par serializer/deserializer, 10bit/8 kanal ADC, Flash samt SRAM integrerat i en 80 Pin PQFP eller uBGA.

Komplett utvecklingskit med C-kompilator, RTOS, mjukvarumoduler och utvecklingskort finns tillgängligt idag. Distributör och support är Insight Memec.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2