Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Siemens - Coriolis flow meter Elektronikproduktion | 22 september 2017

Siemens Flow Instrument avvecklar verksamheten i Sønderborg

Om ganska precis ett Är kommer Siemens Flow Instrument att stÀnga ner verksamheten i danska SÞnderborg.
Utvecklingsaktiviteter och produktion kommer att flyttas till anlÀggningar i Frankrike och Tyskland, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

En nedgÄng inom olja- och gasindustrin de senaste Ären har lett till att Siemens Flow Instrument tagit beslut om en konsolidering av verksamheten, och man vÀljer nu att samla sina aktiviteter i Haguenau i Frankrike. Vilket innebÀr att den danska enheten kommer att avvecklas och stÀngas ner vid slutet av september 2018.

Konsolideringen till ett gemensamt europeiskt lÀge syftar til att stÀrka utveckling och produktion av framför allt coriolismÀtare.

– Vi mĂ„ste göra anpassningarna för att vara konkurrenskraftiga. Jag Ă€r mycket ledsen för de anstĂ€lldas skull. I de kommande förhandlingarna med fackföreningarna kommer vi att försöka skapa de bĂ€sta möjliga förutsĂ€ttningarna för att sĂ€kerstĂ€lla att de uppsagda kollegorna kan komma vidare, sĂ€ger vd för Siemens Flow Instrument, Morten Kjaer Hansen i pressmeddelandet.

Företaget har redan startat förhandlingarna med fackföreningarna och har just nu som mĂ„l att minska personalstyrkan med en tredjedel vid slutet av september 2017. Övriga anstĂ€llda vid anlĂ€ggningen i SĂžnderborg kommer att vara kvar fram tills september 2018
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2