Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 september 2017

Salcomp öppnar ny fabrik i Kina

Finska Salcomp, som tillverkar laddare och strömlösningar för olika enheter, har utökat sin kinesiska verksamhet med öppnandet av en helt ny fabrik i Guigang i södra Kina.
Byggnationen av fabriksanlĂ€ggningen pĂ„börjades under sommaren förra Ă„ret och stĂ„r nu klart med bĂ„de produktionsanlĂ€ggning, lager, kontorslokaler och campus; allt pĂ„ en yta om totalt 85’000 kvadratmeter.

Den Ă„rliga produktionskapaciteten för den nya fabriken kommer successivt att nĂ„ 350 miljoner enheter, vilket kommer att se till att Salcomps totala kapacitet ökar till över 600 miljoner enheter per Ă„r. Guigang-fabriken Ă€r koncernens enskilt största fabrik och kommer att skapa tusentals nya jobb i regionen. För nĂ€rvarande har fabriken cirka 1’000 anstĂ€llda, men vid och i slutet av 2018 rĂ€knar det finska bolaget med att ha cirka 5’500 anstĂ€llda vid anlĂ€ggningen.

– Att bygga den nya Guigang-fabriken var ett viktigt strategiskt beslut för Salcomp. Den stĂ€rker vĂ„r globala nĂ€rvaro och kapacitet samt tillgodoser vĂ„r snabba tillvĂ€xt, och hjĂ€lper till att höja effektiviteten och den lĂ„ngsiktiga konkurrenskraften hos vĂ„r produktion, sĂ€ger Salcomps verkstĂ€llande direktör Markku HangasjĂ€rvi i ett pressmeddelande.

Med det officiella öppnandet av fabriken innebÀr det att Salcomp nu har sex produktionsanlÀggningar; tvÄ i Kina, tre i Indien samt en i Brasilien.

Den nya Guigangfabriken sparkade igÄng produktionen i slutet av juni 2017. Tillverkningen Àr fokuserad pÄ adaptrar och laddare för smartphones och andra elektroniska enheter, senare kommer Àven produktion för trÄdlösa laddningslösningar tas upp. Det viktigaste marknadsomrÄdet Àr sjÀlvklart Kina. Landet stÄr trots allt för mer Àn 70 procent av vÀrldens smartphoneproduktion. Produkterna exporteras Àven till exempel till Malaysia, Vietnam, Indien, Sydkorea, Brasilien, Mexiko, Europa och USA.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2