Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Teknik | 29 september 2017

Boeing ger miljonsumma till den som uppfinner en jetpack

Vill du fÄ 16 miljoner kronor? Allt du behöver göra Àr att uppfinna en fungerande jetpack.
Den 26 september presenterades tÀvlingen The GoFly Prize i Texas pÄ en konferens för flygindustrin (SAE 2017 AeroTech Congress & Exhibition). TÀvlingen gÄr ut pÄ att den eller de personer som lyckas utveckla en jetpack-anordning som Àr tyst, sÀker, kompakt och som kan flyga en person runt 30 kilometer eller mer utan att behöva tanka eller ladda. Och den mest innovativa lösningen kommer att kamma hem tvÄ miljoner dollar, cirka 16 miljoner kronor, i prispengar.

– I dag tittar vi pĂ„ himlen och sĂ€ger ”titta pĂ„ det dĂ€r planet som flyger”, men om tvĂ„ Ă„r kommer vi att titta upp pĂ„ himlen och sĂ€ga ”titta pĂ„ den dĂ€r mĂ€nniskan som flyger”, sĂ€ger Gwen Lighter, vd för The GoFly Prize, i ett pressmeddelande.

Sponsor av tÀvlingen Àr flygjÀtten Boeing och tanken Àr att locka studenter, ingenjörer och uppfinnare till att komma pÄ nÀsta stora flyguppfinning.

De som vÀljer att ta sig an jetpack-utmaningen har tvÄ Är pÄ sig, sedan avslutas tÀvlingen. De tÀvlande kan vinna pris inom olika kategorier, till exempel bÀsta skrivna rapport, minsta fungerande maskin och bÀsta flygresultat.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1