Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© sol voltaics Elektronikproduktion | 03 oktober 2017

Prevas i strategiskt partnerskap för framtidsbransch

Aktuella prognoser frÄn IHS Markit pekar mot att totala antalet sÄlda solpaneler vÀrlden över under 2017 kommer att slÄ rekordÄret 2016 med cirka 14 procent.
Företaget Sol Voltaics AB kommer frÄn Lunds universitets vÀrldsledande nanoteknikforskning och Àr verksam pÄ marknaden för solenergi. Företaget handlar om ny teknik som gör det möjligt för befintliga solpanelstillverkare att öka effektiviteten pÄ sina solceller genom en nanobestyckad tunnfilm, det framkommer av ett pressmeddelande. Nu har Prevas och Sol Voltaics ingÄtt partnerskap.

– Liksom för alla start-ups sĂ„ Ă€r ”speed-to-market” kritiskt. Prevas erbjuder det utvecklingsstöd vi behöver pĂ„ ett snabbt, kostnadseffektivt och responsivt sĂ€tt. Allt detta i kombination med deras fokus pĂ„ konfidentialitet var avgörande nĂ€r vi valde Prevas som partner, sĂ€ger Luke Hankin, Senior Engineering Manager pĂ„ Sol Voltaics, i pressmeddelandet.

Processen för att tillverka nanotrÄdar startar med en metallsmÀlta dÀr partiklar skapas genom evaporering, för att sedan rundas av och sorteras efter storlek i ett antal steg. Varje nanotrÄd Àr en solcell som producerar elektrisk ström nÀr den kommer i kontakt med ljus.SolFilm, Sol Voltaics första produkt, planeras att vara pÄ marknaden vid 2020.

– Det Ă€r en avancerad process att framstĂ€lla dessa trĂ„dar som innefattar bĂ„de reaktiva gaser, höga temperaturer och flöden med hög precision. Allt rör sig om teknikutveckling i framkant. Det krĂ€vs ett automatiserat styrsystem för att kontrollera processen, ett realtidssystem som vi utvecklat dĂ€r vi har kunnat anvĂ€nda oss av Prevas produktionserfarenhet inom industriell IT och automation, sĂ€ger Björn PentĂ©n, Sales Manager pĂ„ Prevas.

Prevas och Sol Voltaic tror pÄ en stark framtid för marknaden för solenergi och menar att deras partnerskap Àr en viktigt del i kedjan för deras framtida framgÄngar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2