Annons
Annons
© stuartmiles dreamstime.com_ Elektronikproduktion | 09 oktober 2017

SaltX Technology beviljas europeiskt solfångarpatent

Svenska SaltX Technology har beviljats ett patent för andra generationens solfångare – och kan med det börja marknadsföra sin solfångare på den europeiska marknaden.
– Timingen för detta patent kan inte bli bättre eftersom vi redan har en färdig produkt som fått ett fullgott patentskydd. Vi kan nu öka vår marknadsföring av SunCool i Europa. Huvudfokus ligger dock fortfarande på den kinesiska marknaden där vi står i begrepp att trycka på knappen för full serieproduktion, säger Karl Bohman, vd på SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

SaltX Technology arbetar sedan tidigare med det polska företaget Hewalex, som har tillverkat och levererat SunCool-solfångare till referensanläggningar i Sverige och Turkiet. Nu är planen att glastuberna med SaltX-material ska tillverkas och levereras av SaltX partner i Kina, NSECT, och sedan monteras in i solfångare i Europa.

Patentet är sedan tidigare registrerat i Sverige och Kina.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2