Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 09 oktober 2017

Saab ska tillverka Storbritanniens nya simulatorsystem

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått i uppdrag av Lockheed Martin UK att tillverka och montera Storbritanniens nya simulatorsystem.
‚Äď Jag √§r glad att vi har f√•tt det h√§r kontraktet och ser fram emot att bygga vidare p√• den goda relation Saab har med Lockheed Martin, s√§ger √Ösa Thegstr√∂m, chef f√∂r Training & Simulation inom Saab Dynamics, i ett pressmeddelande.

Saab ska leverera och montera 16 stycken AJAX Crew Turret Trainer, Storbritanniens nya simulatorsystem, efter ett uppdrag av Lockheed Martin UK.

Crew Turret Trainer är en virtuell simulator och används av fordonsbesättningar för att träna hur fordonets vapensystem används. Saab har tidigare anlitats för konstruktion och leverans av simulatorer för träning i fält men det nya kontraktet är Saabs första större kontrakt inom virtuell simulering i Storbritannien.

‚Äď Det √§r sp√§nnande att vara en del av det brittiska f√∂rsvarsdepartementets simulatorprogram och bidra till att ge soldater en bra och realistisk milj√∂ att √∂va i, s√§ger Andrew Walton, marknadschef p√• Saab i Storbritannien, i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2