Annons
Annons
© batman2000 dreamstime.com Analys | 10 oktober 2017

Europeiska halvledarmarknaden växer fortfarande

I augusti i år växte försäljningen på halvledarmarknaden i Europa för sjätte månaden i rad, rapporterar European Semiconductor Industry Association (ESIA). Försäljningen nådde upp till 3,2 miljarder dollar.
Årets augusti jämfört med förra årets hade en ökad försäljning på 18,8 procent inom halvledarmarknaden i Europa, med en total försäljning på 3,2 miljarder dollar (drygt 26 miljarder kronor). De resultaten visar på en växande trend för sjätte månaden i rad.

Kombinerad försäljning från januari till augusti i år växte starkt i Europa, med 15,9 procent mer än motsvarande tidsperiod förra året. Den globala försäljningen växte med 23,9 procent i augusti jämfört med förra året, och nådde upp till 34,9 miljarder dollar ( 284 miljarder kronor).

Den ökade försäljningen visar på en ökad efterfrågan för logiska kretsar, sensorer, minnesenheter och halvledarenheter speciellt designade för kommunikation, bilbranschen samt användar- och datorapplikationer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1