Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 13 oktober 2017

Banbrytande order för ABB Azipod byggs i Finland

ABB:s framdrivningssystem Azipod ska användas i en kryssningsfärja för första gången, meddelar företaget. Viking Line har beställt systemet som kommer att byggas i Helsingfors.
Viking Lines nya kryssningsfärja kommer att väga 63’000 gigaton, ha 13 däck och kapacitet för 2’800 passagerare. Till färjan har Viking Line beställt Azipod, ABB:s framdrivningssystem. ABB ska även leverera elektriska kraftgenererings- och distributionssystem samt bogpropellermotorer.

Tillverkningen av Azipod XO-enheterna kommer att ske i Helsingfors och färjan byggs i Kina. 2020 ska färjan vara leveransklar och kommer då att gå mellan Åbo, Åland och Stockholm. ABB har tidigare samarbetat med Viking Line, då med fartyget Viking Grace.

– Efter vår roll som leverantör av kraft- och framdrivningssystem för Viking Grace, är vi mycket glada över att fortsätta samarbetet med Viking Line och ta emot en bandbrytande order för Azipod-framdrivning till den nya kryssningsfärjan, säger Marcus Högblom, vice vd för Global Sales, Azipod och Passenger Ship-segmentet, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2