Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 13 oktober 2017

Banbrytande order för ABB Azipod byggs i Finland

ABB:s framdrivningssystem Azipod ska användas i en kryssningsfärja för första gången, meddelar företaget. Viking Line har beställt systemet som kommer att byggas i Helsingfors.
Viking Lines nya kryssningsfärja kommer att väga 63’000 gigaton, ha 13 däck och kapacitet för 2’800 passagerare. Till färjan har Viking Line beställt Azipod, ABB:s framdrivningssystem. ABB ska även leverera elektriska kraftgenererings- och distributionssystem samt bogpropellermotorer.

Tillverkningen av Azipod XO-enheterna kommer att ske i Helsingfors och färjan byggs i Kina. 2020 ska färjan vara leveransklar och kommer då att gå mellan Åbo, Åland och Stockholm. ABB har tidigare samarbetat med Viking Line, då med fartyget Viking Grace.

‚Äď Efter v√•r roll som leverant√∂r av kraft- och framdrivningssystem f√∂r Viking Grace, √§r vi mycket glada √∂ver att forts√§tta samarbetet med Viking Line och ta emot en bandbrytande order f√∂r Azipod-framdrivning till den nya kryssningsf√§rjan, s√§ger Marcus H√∂gblom, vice vd f√∂r Global Sales, Azipod och Passenger Ship-segmentet, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1