Annons
Annons
© jirsak dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 oktober 2017

Comsys förvärvar Netpower Labs för nästa generations elnät

”Vi såg en väldigt stor synergi i förvärvet av Netpower Labs när Comsys nu rör sig in i områden som batterilager, fordonsladdningsystem och solapplikationer.”
Det svenska cleantech-företaget Comsys AB förvärvar Netpower Labs för att bli en ledande aktör inom nästa generations elnät, enligt ett pressmeddelande.

– Vi såg en stor möjlighet att nyttja Comsys nätverk för att nå ut med vår likströmslösning. Likström är i många sammanhang enklare och robustare än växelström och 380V DC kan användas direkt med dagens utbud av LED-belysning, datorer, batterilager, solenergi och billaddare, säger Stefan Lidström, vd på Netpower Labs, i pressmeddelandet. Han kommer att fortsätta i bolaget som produktansvarig.

Comsys kommer att kunna använda sitt globala partnernätverk för att erbjuda Netpowers likströmsystem globalt och tillsammans erbjuder de integratörer ett verktyg för att skapa nästa generations elsystem.

– Vi såg en väldigt stor synergi i förvärvet avNetpower Labs när Comsys nu rör sig in i områden som batterilager, fordonsladdningssystem och solapplikationer. Netpower är en pionjär inom 380 V DC (LVDC)-applikationer och vi imponerades av deras produktbredd och kvalitet, säger Marcus Löfgren, vd på Comsys, i pressmeddelandet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1