Annons
Annons
© clavister Elektronikproduktion | 16 oktober 2017

Clavister får miljonorder från global mobiloperatör

Clavister är en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhet och har fått en miljonorder från en global mobiloperatör.
– Allt fler operatörer ser värdet av vår virtuella säkerhetsgateway, både avseende prestanda och driftsäkerhet, samt hur den passar perfekt i deras strategi för SDN/NFV. Enligt branschforskning kommer 80 procent av investeringarna i mobila core-nät 2020 vara virtualiserade, säger John Vestberg, vd och koncernchef på Clavister, i ett pressmeddelande.

Svenska Clavister levererar informationssäkerhetslösningar för fasta, mobila och virtuella nätverk. Företaget har nu fått en andra order i Asien till ett initialt värde av 1,1 miljoner kronor, men då Clavisters prismodell utgår från dataanvändning uppskattas det totala värdet av ordern uppgå till mellan 20 och 40 miljoner kronor.

– Detta blir nu vår andra multinationella operatör i Asien, en region som har bland den snabbast växande efterfrågan på mobil data i världen. Den mobila datatillväxten i regionen förväntas växa åtta gånger fram till 2022. Det talar för vår prismodell där intäkterna baseras på mängden data som strömmar genom vår lösning. Liksom alla MNO-ordrar, är det ursprungliga beloppet endast en liten del av de förväntade intäkterna under projektets livstid, säger John Vestberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2