Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© clavister Elektronikproduktion | 16 oktober 2017

Clavister får miljonorder från global mobiloperatör

Clavister är en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhet och har fått en miljonorder från en global mobiloperatör.
– Allt fler operatörer ser värdet av vår virtuella säkerhetsgateway, både avseende prestanda och driftsäkerhet, samt hur den passar perfekt i deras strategi för SDN/NFV. Enligt branschforskning kommer 80 procent av investeringarna i mobila core-nät 2020 vara virtualiserade, säger John Vestberg, vd och koncernchef på Clavister, i ett pressmeddelande.

Svenska Clavister levererar informationssäkerhetslösningar för fasta, mobila och virtuella nätverk. Företaget har nu fått en andra order i Asien till ett initialt värde av 1,1 miljoner kronor, men då Clavisters prismodell utgår från dataanvändning uppskattas det totala värdet av ordern uppgå till mellan 20 och 40 miljoner kronor.

– Detta blir nu vår andra multinationella operatör i Asien, en region som har bland den snabbast växande efterfrågan på mobil data i världen. Den mobila datatillväxten i regionen förväntas växa åtta gånger fram till 2022. Det talar för vår prismodell där intäkterna baseras på mängden data som strömmar genom vår lösning. Liksom alla MNO-ordrar, är det ursprungliga beloppet endast en liten del av de förväntade intäkterna under projektets livstid, säger John Vestberg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2