Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Elektronikproduktion | 17 oktober 2017

Lokala problem hotar Volvo internationellt

En stor efterfrÄgan har lett till ett högt tryck som AB Volvos fabrik i Köping har problem att hantera. SvÄrigheterna kan komma att synas i koncernens tredje kvartalsrapport som slÀpps pÄ fredag.
Volvos transmissionsfabrik i Köping levererar vÀxellÄdor och vÀxellÄdskomponenter till tunga Volvofordon vÀrlden över, och nu har fabriken stött pÄ problem, rapporterar Dagens Industri.

– Problemen i Köping beror pĂ„ den snabbt stigande efterfrĂ„gan pĂ„ lastbilar globalt. Det som har förĂ€ndrats den senaste tiden Ă€r att efterfrĂ„gan pĂ„ lastbilar ökar snabbt i Nordamerika och dĂ€r skördar Volvo stora framgĂ„ngar med sina automatiska vĂ€xellĂ„dor som levereras frĂ„n Köping, sĂ€ger en anonym uppgiftslĂ€mnare till tidningen.

I den anda kvartalsrapporten för Äret hade Volvos nettoorderingÄng pÄ lastbilar stigit med 22 procent pÄ Ärsbasis och i det tredje kvartalet vÀntas den stiga Ànnu mer, med över 10 procent. EfterfrÄgan Àr svÄr för koncernen att möta och flaskhalsar i leverantörskedjan kan bli en stor motgÄng för Volvo.

– Det Ă€r i tider som dessa det visar sig vilka lastbilsbolag som har fört den bĂ€sta politiken mot underleverantörerna. SjĂ€lvklart prioriterar underleverantörerna nu de kunder som behandlar dem vĂ€l Ă€ven i dĂ„liga tider, sĂ€ger en person till DI.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2