Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Elektronikproduktion | 17 oktober 2017

Lokala problem hotar Volvo internationellt

En stor efterfrågan har lett till ett högt tryck som AB Volvos fabrik i Köping har problem att hantera. Svårigheterna kan komma att synas i koncernens tredje kvartalsrapport som släpps på fredag.
Volvos transmissionsfabrik i Köping levererar växellådor och växellådskomponenter till tunga Volvofordon världen över, och nu har fabriken stött på problem, rapporterar Dagens Industri.

– Problemen i Köping beror på den snabbt stigande efterfrågan på lastbilar globalt. Det som har förändrats den senaste tiden är att efterfrågan på lastbilar ökar snabbt i Nordamerika och där skördar Volvo stora framgångar med sina automatiska växellådor som levereras från Köping, säger en anonym uppgiftslämnare till tidningen.

I den anda kvartalsrapporten för året hade Volvos nettoorderingång på lastbilar stigit med 22 procent på årsbasis och i det tredje kvartalet väntas den stiga ännu mer, med över 10 procent. Efterfrågan är svår för koncernen att möta och flaskhalsar i leverantörskedjan kan bli en stor motgång för Volvo.

– Det är i tider som dessa det visar sig vilka lastbilsbolag som har fört den bästa politiken mot underleverantörerna. Självklart prioriterar underleverantörerna nu de kunder som behandlar dem väl även i dåliga tider, säger en person till DI.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1