Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay Analys | 18 oktober 2017

Varannan svensk missnöjd med antalet laddstationer

Sex av tio svenska bilÀgare har ingen laddning för sin el- eller hybridbil pÄ arbetsplatsen, och hÀlften av dem kan inte ladda sin bil hemma, enligt en ny undersökning. Endast 17 procent av bilÀgarna anser att det finns tillrÀckligt med laddstationer.
1015 svenska bilÀgare, hÀlften kvinnor och hÀlften mÀn, har pÄ uppdrag av elbilsmÀssan eCar Expo fÄtt svara pÄ en undersökning om elbilar och infrastrukturen för elbilsladdning.

Undersökningen visade att 57 procent av bilÀgarna ansÄg att antalet laddstationer för elbilar Àr för fÄ eller ligger för lÄngt bort för deras behov. För hybridbilar blev resultatet lÀgre dÄ 35 procent ansÄg att avsaknaden laddningsmöjlighet Àr ett problem.

Sex av tio har ingen laddning för sin el- eller hybridbil pĂ„ arbetsplatsen och hĂ€lften av bilĂ€garna kan inte ladda sin bil hemma. De tillfrĂ„gade som bodde i storstĂ€der var mer nöjda med antalet laddstationer Ă€n de i mindre stĂ€der och pĂ„ landsbygden. Äldre mĂ€n var mer missnöjda Ă€n unga mĂ€n, 66 procent mot 53 procent ansĂ„g att det fanns för fĂ„ stationer.

– NĂ€r 63 procent av de svenska bilĂ€garna Ă€r beredda att köpa el- och hybridbilar, enligt vĂ„r undersökning, Ă€r det ganska tydligt att problemen med infrastrukturen kommer att hindra den lovande snabba övergĂ„ngen till eldrift. Inte minst anmĂ€rkningsvĂ€rt Ă€r att Ă„s fĂ„ tycker sig ha möjlighet att ladda bilen hemma och pĂ„ jobbet. HĂ€r krĂ€vs det större insatser och stöd om övergĂ„ngen ska bli omfattande, sĂ€ger Gunnar Dackevall, mĂ€ssgeneral för eCar Expo, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2