Annons
Annons
Annons
Annons
© noca Elektronikproduktion | 18 oktober 2017

Noca investerar för Nordic Semiconductor

Den norska tillverkaren Noca har nyligen investerat i en ny ytmonteringsmaskin med anledning att kunna hantera Nordic Semiconductors behov.

En ytmonteringsmaskin vid namn ASM Siplace SX har hittat ett hem hos norska tillverkaren Noca. Maskinen kan arbeta med mindre formfaktorer än vad företaget i dagsläget har behov för, men den kan också tillfredsställa Nordic Semiconductors behov.
Øyvind Pettersen © Noca
– Den här investeringen är en direkt konsekvens av Nordic Semiconductors behov för högre komplexitet och hantering av mindre komponenter. Genom att följa behoven hos ledande producenter som Nordic Semiconductor håller vi oss i framkant av marknadstrender. Det Nordic behöver i dag vet vi att andra kommer behöva i framtiden, säger Øyvind Pettersen, Account Manager på Noca, i ett pressmeddelande. Noca skriver i pressmeddelandet att den nya maskinen ska hjälpa dem att lösa de utmaningar som många tillverkare stöter på. Då komponenter fortsätter att bli mindre och mindre kommer maskinen även väl till pass i framtiden då marginalerna för misstag vid lödning blir så pass minimala att specialutrustade maskiner kommer att krävas. Förutom den nya ytmonteringsmaskinen har Noca även investerat i nya maskiner för kvalitetssäkring och inspektion. – För att kontrollera kvaliteten på det arbete som utförs på så små ytor behövs röntgenteknologi. Vi har sett till att vara väl rustade både för verifiering och produktion, säger Øyvind Pettersen.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-05-12 12:15 V18.6.4-1