Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 19 oktober 2017

Saab öppnar forskningscenter med NTU Singapore

Ett forskningscenter med inriktning på bland annat flygledning och artificiell intelligens ska inrättas av försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Nanyang Technological University (NTU Singapore).
I går, onsdagen 18 oktober, arrangerades Wallenberg Autonomous Systems and Software Programme och i anslutning till den undertecknade Saab och NTU Singapore en avsiktsförklaring om att inleda ett samarbete, enligt ett pressmeddelande.

– Samarbetet är en viktig milstolpe för båda parterna. Det är en viktig symbolisk gest från Saab och en tydlig signal att satsa på forskning i Singapore och Asien. NTU är stolt över att vara Saabs samarbetspartner eftersom vi tillsammans kan skapa ett långsiktigt partnerskap inom forskning, säger Bertil Andersson, vd på NTU, i pressmeddelandet.

Samarbetet bär frukt i ett forskningscenter med inriktning på flygledning, artificiell intelligens, cybersäkerhet, maskininlärning, datorseende, anomalitetsdetektering och införande av kamerautrustade UAV-system. Även forskning inom undervattensrobotar och robotuppfattning är viktigt för centret.

– Saab har lång erfarenhet av att samarbeta med den akademiska världen. Flera av våra tidigare forskningsprojekt har ägt rum i Sverige och varit knutna till svenska universitet och forskare. Samarbetet med NTU är det första av sitt slag i Asien. Det är ett långsiktigt forskningsprojekt som kommer att bidra till att bredda Saabs kunskapsbas och företagsnätverk i Stillahavsområdet, en viktig marknad för Saab i framtiden, säger Pontus de Laval, teknikchef på Saab, i pressmeddelandet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2