Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 oktober 2017

CST Global har löst nästa generations passiva optiska nät

Sivers IMA Holdings dotterbolag CST Global har producerat framtidens teknologi för nästa generations passiva optiska nät, enligt ett pressmeddelande.
I dag, 19 oktober 2017, meddelade CST Global att de har genomfört framgångsrik produktion av både 10 GB/s och 2.5 GB/s av så kallad DFB laser i Indium Fosfid (InP) teknologi för en våglängd på 1270 nm. Denna typ av laser är menad för nästa generations passiva optiska nät (NG-PON) och kommer att visas upp på Broadband World Forum i Berlin i slutet på oktober.

I dag sker leverans av bredband den sista kilometern till hemmen vanligtvis via fiber-, koppar- eller koaxialkabel och utgör säjlva förbindelsen mellan slutanvändaren och den lokala växeln. CST Globals NG-PON DFB laser kommer att användas i optiska nätverksutrustningar som återfinns i ändpunkterna av en fiberförbindelse.

– Sivers IMA och CST Global erbjuder den chip-teknologin som behövs för multi-gigabit-bredband-till-hem-lösningar för både trådlöst och fiber. Jag är väldigt nöjd med vår strategi, där vi nu erbjuder chip inom båda de framtida de facto-teknologierna i denna tillväxtmarknad, säger Anders Storm, vd på Sivers IMA, i pressmeddelandet.

Företagets osymmetriska DFB laser på 1270 mm har gått igenom initial produktion och visat sig kunna leverera 10 GB/s i nedlänk, och 2,5 GB/s i upplänk. Den symmetriska DFB lasern har visat sig kunna leverera 10 GB/s i både upp- och nedlänk.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1