Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Saab utvecklar och levererar delsystem till missilen Meteor

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal med MBDA för leverans av delsystem till missilsystemet Meteor, enligt ett pressmeddelande. Avtalet Àr vÀrt drygt 150 miljoner kronor.
– Den hĂ€r bestĂ€llningen Ă€r mycket tillfredsstĂ€llande och i linje med vĂ„ra förvĂ€ntningar. Den Ă€r ett tydligt bevis pĂ„ den kunskap och expertis som finns inom Saab, och vi kan se ett stort intresse för vĂ„ra lösningar inom det hĂ€r produktsegmentet. Meteor Ă€r definitivt en ”game-changer” för flygvapen vĂ€rlden över och vi har spelat en viktig roll redan frĂ„n början av Meteor-programmet, sĂ€ger Görgen Johansson, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Dynamics, i ett pressmeddelande.

Under 2020-2021 kommer Saab att leverera delsystem till missilsystemet Meteor, enligt ett avtal med MBDA. BestÀllningen inkluderar leveranser av radarzonrör PFS, radar proximity fuze subsystems, och bestÀllningens vÀrde uppgÄr till 150 miljoner kronor.

Sverige Àr tillsammans med Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien med och utvecklar Meteor, med huvudansvaret liggandes pÄ MBDA.

Meteor Àr en sÄ kallad lÄngrÀckviddig radarjaktrobot som Àr utvecklad för att bekÀmpa sofistikerade lufthot.

– Meteor Ă€r utvecklad för att bekĂ€mpa avancerade luftmĂ„l. Systemets mycket kapabla radarzonrör maximerar effektiviteten hos missilens stridsdel och sĂ€kerstĂ€ller den högsta möjliga sannolikheten för ett lyckat resultat. PFS har genomĂ„gende pĂ„visat sin förmĂ„ga att tillgodose de krav som stĂ€llts pĂ„ systemet, sĂ€ger Stefan Öberg, chef för Missile Systems inom Saabs affĂ€rsomrĂ„de Dynamics, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1