Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Fortsatt negativt för Ericsson efter sparinsatser

I koncernens tredje kvartalsrapport för Äret syns mÄnga minustecken och marknaden fortsÀtter vara tuff för Ericsson.
Som evertiq har rapporterat den senaste tiden har Ericsson fokuserat pĂ„ att spara pengar, och i september kom uppgifter fram om att 14’000 anstĂ€llda kan tvingas lĂ€mna koncernen.

De negativa siffrorna syns bland annat i Ericssons tredje kvartalsrapport för Äret. NettoomsÀttningen för det tredje kvartalet hamnade pÄ 47,7 miljarder kronor, att jÀmföra med 51,5 vid samma period förra Äret.

– NĂ€sta steg för att förbĂ€ttra lönsamheten innebĂ€r ökat fokus pĂ„ effektivitet inom tjĂ€nsteleverans. Dessutom kommer vi att skala upp mjukvarudelen av affĂ€rsmixen och öka andelen tjĂ€nster som Ă€r förintegrerade, vilket kommer att leda till högre bruttomarginal men lĂ€gre försĂ€ljning av tjĂ€nster. Positiva effekter pĂ„ bruttomarginalen förvĂ€ntas under 2018, kommenterar Börje Ekholm, koncernchef och vd pĂ„ Ericsson, i rapporten.

Han menar att omstruktureringskostnaden under kvartalet var minus 2,8 miljarder kronor och att 3’000 anstĂ€llda redan har fĂ„tt gĂ„ frĂ„n sina positioner. 1’100 personer har rekryterats till FoU. MĂ„let Ă€r att öka effektiviteten och minska kostnader.

– Arbetet med att fokusera vĂ„r verksamhet inom Managed Services och att gĂ„ igenom avtal med otillfredsstĂ€llande lönsamhet fortsĂ€tter. Hittills har vi avslutat, omförhandlat eller omvandlat 13 av 42 avtal, vilket kommer att ge en förbĂ€ttrad lönsamhet om cirka SEK 0,4 miljarder pĂ„ Ă„rsbasis, kommenterar Börje Ekholm.

Siffror för Ericssons tredje kvartal 2017 (förra Ärets siffror)
  • NettoomsĂ€ttning 47,7 miljarder kronor (51,1)
  • Rörelseresultat -4,8 miljarder kronor (0,3)
  • Rörelsemarginal -10 procent (0,7 procent)
  • Periodens resultat -4,3 miljarder kronor (-0,2)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2