Annons
Annons
Annons
Annons
© Automile Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Svenska Automile tar in 280 miljoner kronor för expansion

Långsiktiga beslut, fler annonser och högre rekryteringstempo. Automile planerar för framtiden och storsatsar i Sundsvall.

En dosa som fästs under ett fordon och som gör att företag kan ha full koll på sina fordon i realtid, med bland annat effektivisering av bränsleförbrukning tillföljd. Det har Automile tagit fram, skriver Breakit. Företaget, med grundaren Jens Nylander från Sundsvall i spetsen, satsar nu på framtiden och tar in 280 miljoner kronor från New York-baserade Insight Ventures. Samma bolag som tidigare har investerat i Twitter och Alibaba.
© Automile
– Nu kan vi jobba väldigt långsiktigt, på 36 månaders eller 48 månaders sikt, istället för 12 månader. Då kan man tidigare rekrytera tyngre chefer och ta den kostnaden direkt. Samma sak med säljare, vi kan rekrytera nya säljare i högre tempo så att de kommer igång snabbare, utan att behöva oroa oss för att få tomt i kassan, säger Jens Nylander till Breakit. Automile har i dag drygt 50 anställda och planerar på att anställa 80 personer till. 20 av de platserna kommer att hamna på utvecklingskontoret i Sundsvall. – I Stockholm är det väldigt svårt att få in ansökningar när man söker folk. Och nästan alla utvecklare vill vara konsulter. Men i Sundsvall är det lite som att vara mitt i Silicon Valley, man får hela tiden kontakt med erfaren teknisk personal som kan tänka sig att byta jobb med ganska kort varsel. För mig är det över förväntan, säger Jens Nylander. Företaget räknar med att årets omsättning hamnar på cirka 70 miljoner kronor och att nästa års omsättning hamnar på 150 miljoner kronor.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-05-12 12:15 V18.6.4-2