Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Automile Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Svenska Automile tar in 280 miljoner kronor för expansion

LÄngsiktiga beslut, fler annonser och högre rekryteringstempo. Automile planerar för framtiden och storsatsar i Sundsvall.
En dosa som fÀsts under ett fordon och som gör att företag kan ha full koll pÄ sina fordon i realtid, med bland annat effektivisering av brÀnsleförbrukning tillföljd. Det har Automile tagit fram, skriver Breakit.

Företaget, med grundaren Jens Nylander frÄn Sundsvall i spetsen, satsar nu pÄ framtiden och tar in 280 miljoner kronor frÄn New York-baserade Insight Ventures. Samma bolag som tidigare har investerat i Twitter och Alibaba.
© Automile

– Nu kan vi jobba vĂ€ldigt lĂ„ngsiktigt, pĂ„ 36 mĂ„naders eller 48 mĂ„naders sikt, istĂ€llet för 12 mĂ„nader. DĂ„ kan man tidigare rekrytera tyngre chefer och ta den kostnaden direkt. Samma sak med sĂ€ljare, vi kan rekrytera nya sĂ€ljare i högre tempo sĂ„ att de kommer igĂ„ng snabbare, utan att behöva oroa oss för att fĂ„ tomt i kassan, sĂ€ger Jens Nylander till Breakit.

Automile har i dag drygt 50 anstÀllda och planerar pÄ att anstÀlla 80 personer till. 20 av de platserna kommer att hamna pÄ utvecklingskontoret i Sundsvall.

– I Stockholm Ă€r det vĂ€ldigt svĂ„rt att fĂ„ in ansökningar nĂ€r man söker folk. Och nĂ€stan alla utvecklare vill vara konsulter. Men i Sundsvall Ă€r det lite som att vara mitt i Silicon Valley, man fĂ„r hela tiden kontakt med erfaren teknisk personal som kan tĂ€nka sig att byta jobb med ganska kort varsel. För mig Ă€r det över förvĂ€ntan, sĂ€ger Jens Nylander.

Företaget rÀknar med att Ärets omsÀttning hamnar pÄ cirka 70 miljoner kronor och att nÀsta Ärs omsÀttning hamnar pÄ 150 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2