Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Automile Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Svenska Automile tar in 280 miljoner kronor för expansion

LÄngsiktiga beslut, fler annonser och högre rekryteringstempo. Automile planerar för framtiden och storsatsar i Sundsvall.
En dosa som fÀsts under ett fordon och som gör att företag kan ha full koll pÄ sina fordon i realtid, med bland annat effektivisering av brÀnsleförbrukning tillföljd. Det har Automile tagit fram, skriver Breakit. Företaget, med grundaren Jens Nylander frÄn Sundsvall i spetsen, satsar nu pÄ framtiden och tar in 280 miljoner kronor frÄn New York-baserade Insight Ventures. Samma bolag som tidigare har investerat i Twitter och Alibaba.
© Automile
– Nu kan vi jobba vĂ€ldigt lĂ„ngsiktigt, pĂ„ 36 mĂ„naders eller 48 mĂ„naders sikt, istĂ€llet för 12 mĂ„nader. DĂ„ kan man tidigare rekrytera tyngre chefer och ta den kostnaden direkt. Samma sak med sĂ€ljare, vi kan rekrytera nya sĂ€ljare i högre tempo sĂ„ att de kommer igĂ„ng snabbare, utan att behöva oroa oss för att fĂ„ tomt i kassan, sĂ€ger Jens Nylander till Breakit. Automile har i dag drygt 50 anstĂ€llda och planerar pĂ„ att anstĂ€lla 80 personer till. 20 av de platserna kommer att hamna pĂ„ utvecklingskontoret i Sundsvall. – I Stockholm Ă€r det vĂ€ldigt svĂ„rt att fĂ„ in ansökningar nĂ€r man söker folk. Och nĂ€stan alla utvecklare vill vara konsulter. Men i Sundsvall Ă€r det lite som att vara mitt i Silicon Valley, man fĂ„r hela tiden kontakt med erfaren teknisk personal som kan tĂ€nka sig att byta jobb med ganska kort varsel. För mig Ă€r det över förvĂ€ntan, sĂ€ger Jens Nylander. Företaget rĂ€knar med att Ă„rets omsĂ€ttning hamnar pĂ„ cirka 70 miljoner kronor och att nĂ€sta Ă„rs omsĂ€ttning hamnar pĂ„ 150 miljoner kronor.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-02-15 09:57 V12.1.1-1