Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 oktober 2017

Saab och KTH i nytt samarbetsavtal

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har skrivit ett nytt samarbetsavtal med Kungliga Tekniska Högskolan om fler personutbyten, fler forskningsprojekt och bÀttre kontakt med studenterna, det framkommer av ett pressmeddelande.
Saabs vd HÄkan Buskhe och KTH:s rektor Sigbritt Karlsson skrev nyligen pÄ ett samarbetsavtal som Àr en fördjupning av den avsiktsförklaring som Saab och KTH har haft sedan 2013. Det nya kontraktet strÀcker sig över tio Är och syftar till fler personutbyten mellan de tvÄ parterna, fler forskningsprojekt och bÀttre kontakt med studenterna pÄ KTH.

– Att samarbetet Ă€r lĂ„ngsiktigt betyder att KTH och Saab tillsammans kan utveckla morgondagens teknik via forskning och innovation pĂ„ bĂ„de grundlĂ€ggande och tillĂ€mpade nivĂ„er, sĂ€ger Pontus de Laval, CTO pĂ„ Saab, i ett pressmeddelande.

– Det nya avtalet ger bland annat Saab större delaktighet i grundutbildningen pĂ„ KTH. Det innebĂ€r Ă€ven att fler Saab-medarbetare fĂ„r möjlighet att forska och vice versa att KTH:s forskare och studenter i högre grad kan medverka i Saabs verksamhet, fortsĂ€tter han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2