Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maksim pasko dreamstime.com Analys | 23 oktober 2017

Antalet anställda ökar hos svenska teknikkoncerner

Både runt om i världen och i Sverige ökar antalet anställda hos svenska teknikkoncerner, rapporterar Teknikföretagen. Lyckade expansioner är en anledning, menar Christian Jönsson på Teknikföretagen.
Globalt ökade antalet anställda i de svenska teknikkoncernerna med cirka 6’000 personer under 2016, och för första gången uppgick antalet anställda till över 700’000. För andra året i rad ökade även antalet anställda i Sverige och siffran har nu överstigit 109’000, en siffra som motsvarar 15,6 procent av de undersökta koncernernas samtliga anställda, rapporterar Teknikföretagen.

Det är framförallt motorfordonsindustrin, som har stor verksamhet i Sverige, som har sett ökningen.

– Kina har varit ett av de länderna där antalet anställda har vuxit som mest men under 2016 minskade teknikkoncernerna återigen deras antal anställda i landet. Detta trots bilindustrins fortsatta framgångar. Den stora ökningen utanför Sverige har visat på en framgångsrik expansion internationellt, en expansion som också resulterat i många fler jobb i Sverige där just bilindustrin är ett utmärkt exempel, säger Christian Jönsson, som sammanställt Teknikföretagens rapport, i ett pressmeddelande.

– Den anmärkningsvärda tillväxten av antal anställda i Indien fortsatte dock under 2016. En intressant notering är att de svenska teknikkoncernernas anställda i Indien och Kina tillsammans nästan utgör ett lika stort antal anställda som de har i Sverige, avslutar Christian Jönsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2