Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Uniti Elektronikproduktion | 26 oktober 2017

Elbilstillverkaren Uniti lägger fabriken i Landskrona

Svenska elbilstillverkaren Uniti kommer att börja bygga sin lÀtta elbil i Landskrona. Planen Àr att lansera den lilla elbilen i den blivande produktionsanlÀggningen den 7 december 2017.
SjÀlva flytten till den nya anlÀggningen kommer att pÄbörjas i november, Uniti rÀknar med att ha genomfört hela flytten i mars 2018, det framgÄr av ett pressmeddelande.

Efter 2 Ärs utvÀrdering har den lilla elbilstillverkaren Àntligen bestÀmt sig; och valet för var företaget kommer att bygga sin europeiska produktionsanlÀggningen föll pÄ Landskrona.

Under det första Äret i den nya anlÀggningen kommer man att expandera sin process för utvÀrdering av den prototyp som lanseras den 7 december 2017, samtidigt kommer planeringen för produktionen att utföras. Den befintliga byggnaden, Ljuspunkten, som tidigare anvÀnts för lÀttare industriproduktion kommer under denna tid Àven att renoveras för att göras redo för produktion.

Den nya anlÀggningen beskrivs som centralt belÀgen i Landskrona med tillgÄng till logistiklösningar, lagringsmöjligheter samt goda förbindelser med Köpenhamn, Malmö och Lund. Beslutet att lÀgga den nya anlÀggningen i Landskrona togs tillsammans med aktieÀgare och supply chain partners.

– Landskrona som Ă€r en del av Greater Copenhagen Ă€r en ideal plats för tillverkning och montering av vĂ„ra produkter. Det Ă€r uppenbart att Landskrona Stad har ambitiösa planer pĂ„ att bli ett centrum för ny teknik i regionen och de har alla resurser pĂ„ plats för att Ă„stadkomma detta. Det har varit en lĂ„ng process att komma fram till beslut om var produktionsanlĂ€ggningen skulle hamna men till slut var det uppenbart att Landskrona var det sjĂ€lvklara valet, sĂ€ger Lewis Horne, CEO för Uniti i pressmeddelandet.


Bilder: © Uniti.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2