Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ruag space Elektronikproduktion | 26 oktober 2017

Från Saab till RUAG Space - Anders Larson blir ny landschef

Anders Larson blir landschef och vd för RUAG Space Sverige. Med över tvÄ decennier av erfarenhet frÄn rymd- och flygindustrin i bagaget kommer han att ansvara för företagets operativa verksamhet i Sverige.
Anders Larson kommer nÀrmast frÄn Saab Surveillance dÀr han ansvarat för affÀrsutveckling och partnerskap. Han tilltrÀder sin tjÀnst pÄ RUAG Space Sverige i januari 2018.

UtnÀmningen av Anders Larson Àr ett resultat av att RUAG Space omorganiserar pÄ internationell nivÄ för att svara pÄ rymdindustrins förÀndrade marknadsbehov. Utvecklingen och marknadsföringen av produktportföljen kommer att styras i en matriorganisation inom tre stora produktgrupper - Electronics, Spacecraft och Launchers. Nuvarande vd för RUAG Space Sverige, Mats Warstedt, tar ansvaret för produktgrupp Electronics och leder dÀrmed verksamheterna i Europa och i USA. Han fortsÀtter att vara medlem i RUAG Space Division Management team. Anders roll som landschef Àr nyskapad och har ett fokus pÄ verksamheten. Han kommer att leda all verksamhet bÄde i Göteborg och i Linköping.

Peter Guggenbach, vd RUAG Space kommenterar: ” Det finns stora möjligheter för RUAG Space pĂ„ den globala rymdmarknaden, sĂ€rskilt inom det vĂ€xande kommersiella segmentet. Och vi Ă€r övertygade om att vĂ„r nya matrisorganisation, baserat pĂ„ produktgrupper, hjĂ€lper oss att fĂ„nga dessa. Samtidigt vill vi stĂ€rka vĂ„r operativa konkurrenskraft, vilket Ă€r kĂ€rnan för landscheferna. Med sin stora erfarenhet inom affĂ€rsutveckling och sitt starka ledarskap passar Anders Larson bra för den hĂ€r positionen och vi Ă€r glada att fĂ„ honom ombord för att leda det svenska teamet.”

Anders Larson: “RUAG Space Ă€r inte bara en nyckelaktör inom den svenska rymdindustrin, utan ocksĂ„ en ledande leverantör av raketer och satelliter i Europa och USA. Jag ser vĂ€ldigt mycket fram emot att arbeta med det framgĂ„ngsrika svenska teamet och vara en del av företagets fortsatta tillvĂ€xtresa.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2