Annons
Annons
© scanfil Elektronikproduktion | 27 oktober 2017

Stabilt tredje kvartal för Scanfil

Scanfil Group såg ett bra tredje kvartal, enligt koncernens delårsrapport. Omsättningen och rörelseresultatet ökade, men nettoförtjänsten gick ned något.
– Vi har kunnat öka vårt rörelseresultat betydligt varje kvartal i år. Det har varit möjligt tack vare ett positivt utvecklat kundbehov och särskilt stark tillväxt i nykundsförsäljning, säger Petteri Jokitalo, vd på Scanfil, i en kommentar till koncernens delårsrapport.

Jämfört med föregående år växte Scanfil 7 procent och rörelseresultatet hamnade på 6,5 procent, vilket översteg koncernens mål på 6 procent.

Framöver kommer Scanfil att fortsätta förbättra sina operativa delar, framförallt med fokus på Myslowice, Polen och Sievi, Finland. Dock har vissa fördelar med optimeringen av fabriksnätet redan kunnat ses.

– Vår investering i tillverkningskapacitet och anläggningar har varit på rekordnivå under hela året. I augusti flyttade vi till en större produktionsanläggning i Atlanta, och elektronikfabriken Sieradz kompletterar en expansionsinvestering som fördubblar fabrikens golvyta och kapacitet. Nya elektroniktillverkningslinjer har förvärvats och implementerats i fabrikerna Suzhou, Sieradz och Malmö. Tillverkningskapaciteten hos Myslowice-fabriken har tredubblats, säger Petteri Jokitalo.

Scanfils tredje kvartal i siffror 2017, omvandlat från euro (2016 års siffror)
  • Omsättning 1,3 miljarder kronor (1,2)
  • Rörelseresultat 82,6 miljoner kronor (73,9)
  • Nettoförtjänst 50,5 miljoner kronor (63,2)

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2