Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanfil Elektronikproduktion | 27 oktober 2017

Stabilt tredje kvartal för Scanfil

Scanfil Group sÄg ett bra tredje kvartal, enligt koncernens delÄrsrapport. OmsÀttningen och rörelseresultatet ökade, men nettoförtjÀnsten gick ned nÄgot.
– Vi har kunnat öka vĂ„rt rörelseresultat betydligt varje kvartal i Ă„r. Det har varit möjligt tack vare ett positivt utvecklat kundbehov och sĂ€rskilt stark tillvĂ€xt i nykundsförsĂ€ljning, sĂ€ger Petteri Jokitalo, vd pĂ„ Scanfil, i en kommentar till koncernens delĂ„rsrapport.

JÀmfört med föregÄende Är vÀxte Scanfil 7 procent och rörelseresultatet hamnade pÄ 6,5 procent, vilket översteg koncernens mÄl pÄ 6 procent.

Framöver kommer Scanfil att fortsÀtta förbÀttra sina operativa delar, framförallt med fokus pÄ Myslowice, Polen och Sievi, Finland. Dock har vissa fördelar med optimeringen av fabriksnÀtet redan kunnat ses.

– VĂ„r investering i tillverkningskapacitet och anlĂ€ggningar har varit pĂ„ rekordnivĂ„ under hela Ă„ret. I augusti flyttade vi till en större produktionsanlĂ€ggning i Atlanta, och elektronikfabriken Sieradz kompletterar en expansionsinvestering som fördubblar fabrikens golvyta och kapacitet. Nya elektroniktillverkningslinjer har förvĂ€rvats och implementerats i fabrikerna Suzhou, Sieradz och Malmö. Tillverkningskapaciteten hos Myslowice-fabriken har tredubblats, sĂ€ger Petteri Jokitalo.

Scanfils tredje kvartal i siffror 2017, omvandlat frÄn euro (2016 Ärs siffror)
  • OmsĂ€ttning 1,3 miljarder kronor (1,2)
  • Rörelseresultat 82,6 miljoner kronor (73,9)
  • NettoförtjĂ€nst 50,5 miljoner kronor (63,2)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1