Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tobii Elektronikproduktion | 30 oktober 2017

Positivt kvartal för Tobii trots minustecken

Utveckling och en satsning pÄ nya produkter gjorde att eyetracking-företaget Tobii hade flera minustecken i sin delÄrsrapport, men försÀljningen var stark och företaget spÄr en ljus framtid.
Tobii AB har under 2017 ökat sina investeringar inom virtual reality, vilket har lett till att Tobii Tech Ă€r engagerat i fem större projekt i prototyp- och produktutvecklingsfas med potentiella framtida kunder och partners. I oktober lanserades samarbetet med Microsoft om att införa stöd för eyetracking i Windows 10 och Tobii Dynavox lanserade flera nya produkter. Satsningarna pĂ„ utveckling och lansering under Ă„ret har lett till mĂ„nga negativa siffror i företagets delĂ„rsrapport. OmsĂ€ttningen minskade, rörelseresultatet minskade och bruttomarginalen var densamma som förra Ă„ret. – Kvartalet utmĂ€rktes av en mycket stark försĂ€ljning inom Tobii Pro. Det reflekterar en god underliggande marknadsutveckling men Ă€r ocksĂ„ resultatet av vĂ„ra satsningar pĂ„ riktigt bra produkter och starkare sĂ€ljkanaler. Tobii Dynavox omsĂ€ttning pĂ„verkades negativt av tillfĂ€lliga effekter, men lanserade ytterligare tvĂ„ nya produkter och stĂ„r nu starkt rustat med en utökad, prisdifferentierad produktportfölj. Inom Tobii Tech fortsatte vi att allokera mer resurser till VR för att svara upp mot förfrĂ„gningar och ett flertal samarbeten med potentiella kunder, sĂ€ger Henrik Eskilsson, vd för Tobii, i en kommentar till rapporten. Tobiis siffror för tredje kvartalet 2017 (2016 Ă„rs siffror)
  • Koncernens omsĂ€ttning uppgick till 250 miljoner kronor (255)
  • Bruttomarginalen uppgick till 73 procent (73)
  • Koncernens rörelseresultat uppgick till -49 miljoner kronor (-11)
Mellan januari-september 2017 uppgick koncernens omsÀttning till 777 miljoner kronor, en ökning frÄn 2016 Ärs 747 miljoner kronor.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-02-20 12:04 V12.2.3-2