Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Continental Elektronikproduktion | 30 oktober 2017

1'000 nya jobb när Continental expanderar till Litauen

Teknikföretaget Continental meddelade i dag, 30 oktober 2017, att de ska expandera och bygga en ny anläggning för tillverkning i Kaunas, Litauen. I början av 2018 ska bygget komma igång.
Med den nya anläggningen i Kaunas tillkommer 1’000 nya jobb och över 95 miljoner euro (cirka 925 miljoner svenska kronor) i investeringar under de kommande fem åren. Anledningen till att bygga anläggningen är att växa på den europeiska marknaden.

– Att bygga den första Continentalfabriken i Litauen är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Europa. Med detta fortsätter vi att expandera vår elektronikproduktion och europeiska närvaro för att bättre kunna uppfylla våra kunders växande efterfrågan på fordonselektronik, säger Hans-Jürgen Braun, ansvarig för 28 av Continentals anläggningar runtom i världen, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att vara 16’000 kvadratmeter stor och bland annat producera dörr- och säteskontrollenheter, smarta glasstyrenheter samt radarsensorer för komfortfunktioner såsom ACC och säkerhetsfunktioner som nödbromsassistans.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2