Annons
Annons
© Prevas Embedded | 31 oktober 2017

Prevas utökar kapaciteten och kan utföra fler EMC-tester

En höjd efterfrågan har gjort att Prevas har stärkt sitt erbjudande inom EMC-området med utökad kapacitet och ett flertal nya testmöjligheter mot nya standarder.
Prevas har nu en egen EMC-mätkammare som gör det möjligt för företaget att tidigt i produktutvecklingsfasen utföra mätningar gällande utstrålad störning och immunitet mot påstrålade fält. Med kammaren kan företaget även erbjuda ännu fler testmöjligheter.

– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda denna välutrustade testplattform för EMC till våra kunder. Efterfrågan har ökat mycket starkt inom området, både av tekniska skäl och regulativa orsaker. Att kunna ge denna service tidigt i produktutvecklingsprojekten sparar både tid och pengar, och hjälper till att korta ner time-to-market, säger Maria Månsson, ansvarig för satsningen och det kontor i Stockholm som labbet tillhör, i ett pressmeddelande.

EMC-kammaren är ett dämpat rum med ferritplattor som absorbentmaterial. Den har bland annat utrustats med instrument, antenner och vridbord för att underlätta mätningar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2