Annons
Annons
Annons
© ROL Statga Elektronikproduktion | 01 november 2017

Rol Group investerar 115 miljoner kronor i Litauen

Den svenska tillverkaren av höj- och sänkbara bord utökar sin produktionskapacitet i Šiauliai, Litauen. En anläggning är färdigbyggd och väntar på installation av en robotiserad produktionslinje. Investeringen uppgår till drygt 115 miljoner kronor.
Rol/Statga är ett litauiskt dotterbolag till den svenska tillverkaren Rol Group, som producerar elektriska höj- och sänkbara bord. I Šiauliai, Litauen har en ny fabrik anlagts åt bolaget och installationen av en robotiserad bordsproduktionslinje har påbörjats.

Den nya fabriken kommer att höja Rol/Satgas produktionskapacitet, och investeringarna i den smarta fabriken uppgår till 11,9 miljoner euro (cirka 115,5 miljoner kronor) vid 2018.

– När vi valde en placeringsplats för nästa generations robotfabrik diskuterade Rol Groups aktieägare möjligheter i Polen och Slovakien. De största anledningarna till en expansion i Šiauliai är expertis från lokala specialister, deras engagemang, önskan att ta fram produktionsprocesser i en befintlig fabrik till en tekniskt avancerad nivå och ett bekvämt geografiskt läge som möjliggör en smidig export av produkter till målmarknader, säger Rytis Dijokas, chef för Rol/Statga, i ett pressmeddelande.

Fabriken, som i dag har 415 anställda, ska bli nästan fullt robotiserad med en produktionsprocess som kommer att utföras av maskiner programmerade och underhållna av människor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1