Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ROL Statga Elektronikproduktion | 01 november 2017

Rol Group investerar 115 miljoner kronor i Litauen

Den svenska tillverkaren av höj- och sÀnkbara bord utökar sin produktionskapacitet i Ơiauliai, Litauen. En anlÀggning Àr fÀrdigbyggd och vÀntar pÄ installation av en robotiserad produktionslinje. Investeringen uppgÄr till drygt 115 miljoner kronor.
Rol/Statga Àr ett litauiskt dotterbolag till den svenska tillverkaren Rol Group, som producerar elektriska höj- och sÀnkbara bord. I Ơiauliai, Litauen har en ny fabrik anlagts Ät bolaget och installationen av en robotiserad bordsproduktionslinje har pÄbörjats.

Den nya fabriken kommer att höja Rol/Satgas produktionskapacitet, och investeringarna i den smarta fabriken uppgÄr till 11,9 miljoner euro (cirka 115,5 miljoner kronor) vid 2018.

– NĂ€r vi valde en placeringsplats för nĂ€sta generations robotfabrik diskuterade Rol Groups aktieĂ€gare möjligheter i Polen och Slovakien. De största anledningarna till en expansion i Ć iauliai Ă€r expertis frĂ„n lokala specialister, deras engagemang, önskan att ta fram produktionsprocesser i en befintlig fabrik till en tekniskt avancerad nivĂ„ och ett bekvĂ€mt geografiskt lĂ€ge som möjliggör en smidig export av produkter till mĂ„lmarknader, sĂ€ger Rytis Dijokas, chef för Rol/Statga, i ett pressmeddelande.

Fabriken, som i dag har 415 anstÀllda, ska bli nÀstan fullt robotiserad med en produktionsprocess som kommer att utföras av maskiner programmerade och underhÄllna av mÀnniskor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1