Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© fingerprint cards Thomas Rex Komponenter | 01 november 2017

Fingerprint och NXP i samarbete för framtidens betalkort

Den sista oktober meddelade Fingerprint Cards att de samarbetar med NXP Semiconductors i deras nya kontaktlösa biometriska betalkort.
NXP Semiconductors Àr verksamma inom sÀkra anslutningslösningar för inbyggda applikationer, och Àr en stor leverantör av sÄ kallade Secure Elements till dagens moderna betalkort. För Fingerprint Cards innebÀr samarbetet att de befÀster sin position som leverantör av biometriska lösningar.

– Vi valde Fingerprints sensorteknologi eftersom de Ă€r ledande inom fingeravtryckssensorer med beprövad och marknadsledande strömförbrukningsprestanda. Detta möjliggör för vĂ„r lösning att vara kontakt- och batterilös, sĂ€ger Philippe Dubis, General Manager of Payment, pĂ„ NXP Semiconductors, i ett pressmeddelande.

För att se till att hindren in i marknaden Àr lÀgre för korttillverkare behöver NXP:s sÀkra autentiseringslösning för kort inte nÄgot batteri, och passar i vanliga korttillverkningsutrustningar. Kort med autentisering av fingeravtryck Àr helt kompatibla med befintliga EMVCo point- of-sales-system.

– Samarbetet Ă€r det viktigaste i ekosystemet för smarta kort. NXP Ă€r en ledande leverantör till smarta kort. Tillsammans strĂ€var vi efter att avancera marknaden för smarta kortillverkare av nĂ€sta generations betalkort, sĂ€ger Thomas Rex, SVP Business Line Smartcards pĂ„ Fingerprints, i ett pressmeddelande.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1