Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© revibe energy Elektronikproduktion | 02 november 2017

ReVibe Energy tar in 7,5 miljoner för industriell IoT

Det svenska cleantech-företaget ReVibe Energy tar in 7,5 miljoner kronor från investerare för att kunna öka sitt fokus på strategisk produktutveckling inom industriell IoT.

ReVibe Energy omvandlar de vibrationer som finns i industriella miljöer till elektricitet genom produkter som fästes direkt på till exempel tågräls eller maskiner i gruvindustrin. Där sensorer eller mätinstrument används för att samla data om vissa aspekter, och batterier eller kablar är dyra eller svåra att använda, kan ReVibe använda sina produkter. Nu tar företaget in pengar från bland andra Lindeblad Technology, Chalmers Ventures, Almi Invest och Saab Ventures för att kunna satsa på ökat fokus på försäljning och strategisk produktutveckling. – Vi är mycket glada över att välkomna Lindeblad technology som nytillkommen delägare i ReVibe. De ser precis som vi en nerom potential inom våra sektorer och delar vår vision om att etablera oss som världens främsta aktör inom vår nisch. Att våra existerande delägare dessutom väljer att fortsätta stötta oss genom uppföljningsinvesteringar är otroligt glädjande och befäster deras förhoppningar och tillit till oss, säger Erik Godtman Kling, affärsutvecklingsansvarig och medgrundare av ReVibe, i ett pressmeddelande. Det senaste året har företaget sett ett ökat åtagande hos flera strategiska kunder. Ett exempel är den tyska järnvägs- och transportjätten Deutsche Bahn där ReVibes produkter har fälttestats utanför Berlin.
På bild, från vänster: Erik Godtman Kling (COO), Marcus Holm (Lead Engineer), Per Cederwall (CTO), Viktor Börjesson (CEO).
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-2