Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /nimg/automotive/ Elektronikproduktion | 03 november 2017

Biljättarna levererar hundratals laddstationer till Europa

Joint venture-företaget IONITY med Ford, BMW, Daimler och Volkswagen som medlemmar ska utveckla och implementera 400 laddstationer runtom i Europa de nÀrmsta Ären.
I samarbete med Tank & Rast, Circle K och OMV ska de fyra biljĂ€ttarna Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG och Volkswagen Group utveckla och implantera 400 laddningsstationer runtom i Europa till och med 2020. Redan i Ă„r kommer 20 av stationerna att installeras och öppnas för allmĂ€nt bruk, med start i Norge, Tyskland och Österrike.

Stationerna kommer att sÀttas upp intill motorvÀgar och i intervaller pÄ 120 kilometer. Anledningen till installationerna Àr att IONITY vill möjliggöra lÄnga resor och etablera elbilar pÄ den europeiska marknaden.

– TillgĂ„ngen till ett brett utbud av laddningsstationer Ă€r helt avgörande för att kunna etablera elbilar pĂ„ marknaden. IONTY Ă€r en viktig hörnsten i detta arbete dĂ€r bilproducenter nu vĂ€ljer att samla sina krafter och skapa en infrastruktur för elbilar tillsammans. Med det hĂ€r nĂ€tverket gör vi det möjligt att ta elbilen Ă€ven vid lĂ„ngresor, sĂ€ger Michael Hajesch, vd för IONITY, i ett pressmeddelande.

Att just Norge Ă€r med vid startskottet Ă€r för den europeiska installationen Ă€r mer Ă€n rimligt. Mer Ă€n hĂ€lften av alla nya bilar som hade sĂ„lts i Norge till och med mars i Ă„r var elbilar eller hybridbilar, enligt statistik frĂ„n Norwegian Council for Road Safety. I maj 2015 firade landet 50.000 sĂ„lda elbilar, att jĂ€mföra med drygt 41’500 sĂ„lda laddningsbara bilar totalt i Sverige i oktober 2017.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1