Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Facebook Elektronikproduktion | 06 november 2017

Multimiljonorder till Munters för kylning av Facebookcenter

Munters Group levererar energieffektiva luftbehandlings- och klimatlösningar och har nu fått två ordrar till ett sammanlagt värde av 450 miljoner kronor. Ordern gäller leverans av kylenheter till europeiska Facebook-datacenters.
Tidigare har svenska Munters levererat de två första faserna av Facebooks projekt i Clonee, Irland och den första fasen i ett projekt i Odense, Danmark. De nya ordrarna innebär nu att Munters kommer att leverera Oasis Indirect Evaporative Cooling-enheter till fas tre i Clonee samt fas två i Odense.

– Vi är stolta över att ha fått den största ordern någonsin i Munters historia gällande leverans av klimatlösningar för kundens affärskritiska verksamhetsmiljö. Det polymer-baserade värmeväxlar-konceptet uppfanns av Munters för cirka 10 år sedan. Sedan dess har vi tagit fram ett antal vidareutvecklingar och nått ännu högre nivå av effektivitet och driftsäkerhet. Munters har varit i framkant i teknologiskiftet på datacenter-marknaden där tillväxten inom området indirekt evaporativ kylning har haft exponentiell tillväxt eftersom det successivt ersätter de tidigare kompressorbaserade kylteknologierna, säger Neil Yule, President, Munters Data Center Business Area, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2