Annons
Annons
© Yaskawa Elektronikproduktion | 06 november 2017

Japanska Yaskawa bygger anläggning i Slovenien

Automationsföretaget Yaskawa fortsätter att öka sin närvaro på den europeiska marknaden med en ny robotfabrik i Slovenien.
Med start 2018 ska den första Motomanroboten från Yaskawa vara helt europeiskt tillverkad, enligt företaget. Därför satsar Yaskawa nu stort i Slovenien med att bygga en ny produktionsanläggning och ett nytt utvecklingscenter för robotar. Produktionsanläggningen är tänkt att täcka drygt 80 procent av robotefterfrågan i Europa, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Expansionen är beräknad att kosta cirka 25 miljoner euro (cirka 245 miljoner kronor) och kommer att skapa drygt 200 nya anställningar. Roboticsdivisionen har i dag ungefär 960 anställda runtom i Europa och nästan en tredjedel av dem återfinns i Tyskland. Förutom dem har Yaskawa även cirka 350 utvecklings- och tillämpningsingenjörer i Europa.

Samtidigt som planerna på anläggningen i Slovenien går framåt bygger Yaskawa tre andra anläggningar i Nantes, Frankrike, Torsås, Sverige och Allershausen, Tyskland.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1