Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson Elektronikproduktion | 07 november 2017

Ericssons vice vd:s Frykhammar och Mandersson slutar

FrÄn och med i dag, 7 november, tar Fredrik Jejdling över rollen som vice verkstÀllande direktör för Ericsson dÄ de tidigare mÀnnen pÄ den positionen, Jan Frykhammar och Magnus Mandersson, lÀmnar koncernen.
Jan Frykhammar och Magnus Mandersson var fram till och med i dag vice verkstÀllande direktörer och rÄdgivare till koncernchefen pÄ Ericsson. De bÄda har valt att lÀmna sina roller för nya utmaningar och dÀrför tar nu Fredrik Jejdling över rollen.

Frykhammar kom till Ericsson 1991 och har haft flera ledande befattningar inom bolaget, mellan 25 juli 2016-15 januari 2017 satt han pÄ tronen som vd medan koncernen letade efter en ny vd och koncernchef.

Mandersson började pÄ Ericsson 2004 och har Àven han haft flera ledande befattningar, bland annat som chef för Ericssons affÀrsenhet Global Services.

– Jan Frykhammar har varit ovĂ€rderlig för företaget under hans 26 Ă„r pĂ„ Ericsson, inte minst nĂ€r han klev upp som interims-vd i en tid dĂ„ ledarskap och momentum var av yttersta vikt. Magnus har varit instrumentell i uppbyggnaden av bolagets serviceverksamhet och i att etablera och vĂ„rda vĂ„ra viktigaste kundrelationer. Jag önskar Jan och Magnus all lycka i deras framtida utmaningar, sĂ€ger Börje Ekholm, vd och koncernchef pĂ„ Ericsson, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1