Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 07 november 2017

ABB optimerar sitt fotavtryck inom tågindustrin

I går skrev evertiq om att ABB ska flytta produktion från Schweiz till Polen och senare kom koncernen med ytterligare information om en global optimering.
Under dagen 6 november informerade ABB allmänheten om sin strategiska omställning av sin globala transformatortillverkning, serviceavtryck och sin ingenjörskonst för att förbättra konkurrenskraften i en marknadsmiljö som präglas av ökad konkurrens och konsolidering inom järnvägsindustrin. Omstruktureringen är en del av ABB:s omvandlingsprogram Power Up i Power Grids-divisionen.

I USA kommer omstruktureringen av transformatortillverkningen märkas genom att ABB kommer att investera i sina South Boston- och Crystal Springs-enheter samt avbryta produktionen vid St. Louis-enheten och istället fokusera på teknik och serviceverksamhet. Dessutom kommer ABB att etablera nya tillverkningsanläggningar för traktiontransformatorer vid sin South Boston-enhet för att betjäna järnvägsindustrins behov. Utöver det kommer koncernen även att investera i den kanadensiska marknaden.

I Europa kommer tillverkning av traktiontransformatorer att flyttas till Polen från Genène, något som evertiq skrev om i går. ABB planerar att fortsätta tillverkning av prototyper och mindre kvantiteter vid sin anläggning i Genève, som kommer att förbli ett innovationscentrum.

I Asien, Mellanöstern och Afrika kommer ABB att expandera sin traktiontransformatorverksamhet i Indien, för att tjäna den växande marknadens behov och öka närheten till kunden. Koncernen kommer även att investera i en uppgradering av sin anläggning i Datong i Kina för att förbättra effektiviteten.

– Denna optimering av fotavtryck kommer att förbättra konkurrenskraften och stärka ABB:s globala ledarskap inom transformatorer genom att bättre anpassa verksamheten för att återspegla den förändrade marknadsdynamiken, säger Claudio Facchin, vd för ABB:s Power Grids-division, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2