Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 07 november 2017

ABB optimerar sitt fotavtryck inom tågindustrin

I gÄr skrev evertiq om att ABB ska flytta produktion frÄn Schweiz till Polen och senare kom koncernen med ytterligare information om en global optimering.
Under dagen 6 november informerade ABB allmÀnheten om sin strategiska omstÀllning av sin globala transformatortillverkning, serviceavtryck och sin ingenjörskonst för att förbÀttra konkurrenskraften i en marknadsmiljö som prÀglas av ökad konkurrens och konsolidering inom jÀrnvÀgsindustrin. Omstruktureringen Àr en del av ABB:s omvandlingsprogram Power Up i Power Grids-divisionen.

I USA kommer omstruktureringen av transformatortillverkningen mÀrkas genom att ABB kommer att investera i sina South Boston- och Crystal Springs-enheter samt avbryta produktionen vid St. Louis-enheten och istÀllet fokusera pÄ teknik och serviceverksamhet. Dessutom kommer ABB att etablera nya tillverkningsanlÀggningar för traktiontransformatorer vid sin South Boston-enhet för att betjÀna jÀrnvÀgsindustrins behov. Utöver det kommer koncernen Àven att investera i den kanadensiska marknaden.

I Europa kommer tillverkning av traktiontransformatorer att flyttas till Polen frÄn GenÚne, nÄgot som evertiq skrev om i gÄr. ABB planerar att fortsÀtta tillverkning av prototyper och mindre kvantiteter vid sin anlÀggning i GenÚve, som kommer att förbli ett innovationscentrum.

I Asien, Mellanöstern och Afrika kommer ABB att expandera sin traktiontransformatorverksamhet i Indien, för att tjÀna den vÀxande marknadens behov och öka nÀrheten till kunden. Koncernen kommer Àven att investera i en uppgradering av sin anlÀggning i Datong i Kina för att förbÀttra effektiviteten.

– Denna optimering av fotavtryck kommer att förbĂ€ttra konkurrenskraften och stĂ€rka ABB:s globala ledarskap inom transformatorer genom att bĂ€ttre anpassa verksamheten för att Ă„terspegla den förĂ€ndrade marknadsdynamiken, sĂ€ger Claudio Facchin, vd för ABB:s Power Grids-division, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 21:45 V11.9.9-1