Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 november 2017

LS Cable & System bygger fabrik i Polen för batteridelar

Över 200’000 bilar per Ă„r kommer den nya fabriken att kunna förse med delar, enligt företaget sjĂ€lva. Kommersiell produktion Ă€r planerad till 2019.
Det koreanska kraft- och kabelföretaget LS Cable & System har bildat ett dotterbolag för tillverkning av elektroniska komponenter för batterier till vanliga bilar och elbilar, enligt ett pressmeddelande. Dotterbolaget heter LS EV Poland och tillverkningen kommer att lĂ€ggas i DzierĆŒoniĂłw i sydvĂ€stra Polen.

– Vi inrĂ€ttade ett produktionsdotterbolag i Polen som ett brohuvud för att gĂ„ vidare till Europa enligt vĂ„r globala basstrategi. Vi övervĂ€ger att öka vĂ„ra investeringar i optiska kablar och kraftkablar i Europa, och LS Cable & System kommer fortsĂ€tta att göra proaktiva investeringar för vĂ„r framtid, sĂ€ger Roe-Hyun Myung, vd och koncernchef för LS Cable & System, i ett pressmeddelande.

Företaget investerade nyligen 18 miljoner dollar (drygt 152 miljoner kronor) i en fabrik i DzierĆŒoniĂłw och började installera produktionsanlĂ€ggningar. FabriksomrĂ„det Ă€r cirka 26’500 kvadratmeter stort med en fabriksyta pĂ„ drygt 10’000 kvadratmeter. Under nĂ€sta Ă„r kommer företaget att stabilisera kvaliteten för att sedan starta kommersiell produktion 2019. I början kommer LS Cable & System att leverera sina produkter till LG Chem-fabriken i nĂ€rliggande Wroclaw men kommer sedan att fokusera pĂ„ att öka leveranserna till europeiska biltillverkare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1