Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com Komponenter | 08 november 2017

SaltX i miljonavtal om exklusiv licens i Kina

I en överenskommelse om att ingÄ ett licens- och samarbetsavtal ska Stjernberg Automation AB betala 13 miljoner kronor till SaltX Technology för att fÄ tillverka och sÀlja deras komponenter i Kina.
Sedan 2013 har SaltX en kommersiell relation med Stjernberg Automation dÄ Stjernberg har tillverkat och levererat prototyper av nyckelkomponenten i gasvÀrmepumpen HeatBoost. Nu har SaltX, Stjernberg Automation och dess kinesiska samriskföretag TUS Stjernberg Technology CO, Ltd. trÀffat en överenskommelse om att ingÄ ett licens- och samarbetsavtal.

Avtalet innebÀr att Stjernberg ska betala SaltX motsvarande 13 miljoner kronor för de exklusiva rÀttigheterna att tillverka och sÀlja SaltX HeatBoost komponenter i Kina. I miljonavtalet ingÄr tvÄ Ärs teknisk support frÄn SaltX och summan betalas i fyra delar beroende pÄ volym- och kostnadsmÄl och den första delen om 3,2 miljoner kronor ska betalas vid undertecknande av slutgiltiga avtal.

– Intresset för vĂ„r teknologi Ă€r stort i Kina. Efter att ha utvĂ€rderat alternativa partners för HeatBoost i Kina, föll valet pĂ„ Stjernberg tack vare sin banbrytande laserteknologi och djupa kunskap om tillverkning av denna typ av komponenter. Att vi dessutom kĂ€nner Stjernberg sedan tidigare och att de finns i Sverige, gör startstrĂ€ckan kortare och tekniköverföringen till Kina effektivare. Med en lĂ„gkostnadstillverkning i Kina har vi nu goda förutsĂ€ttningar att fĂ„ igĂ„ng försĂ€ljningen till vĂ„ra globala OEM-kunder, sĂ€ger Karl Bohman, vd för SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

Under andra kvartalet i 2018 kommer komponenterna att börja produceras.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2