Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com Komponenter | 08 november 2017

SaltX i miljonavtal om exklusiv licens i Kina

I en överenskommelse om att ingå ett licens- och samarbetsavtal ska Stjernberg Automation AB betala 13 miljoner kronor till SaltX Technology för att få tillverka och sälja deras komponenter i Kina.
Sedan 2013 har SaltX en kommersiell relation med Stjernberg Automation då Stjernberg har tillverkat och levererat prototyper av nyckelkomponenten i gasvärmepumpen HeatBoost. Nu har SaltX, Stjernberg Automation och dess kinesiska samriskföretag TUS Stjernberg Technology CO, Ltd. träffat en överenskommelse om att ingå ett licens- och samarbetsavtal.

Avtalet innebär att Stjernberg ska betala SaltX motsvarande 13 miljoner kronor för de exklusiva rättigheterna att tillverka och sälja SaltX HeatBoost komponenter i Kina. I miljonavtalet ingår två års teknisk support från SaltX och summan betalas i fyra delar beroende på volym- och kostnadsmål och den första delen om 3,2 miljoner kronor ska betalas vid undertecknande av slutgiltiga avtal.

– Intresset för vår teknologi är stort i Kina. Efter att ha utvärderat alternativa partners för HeatBoost i Kina, föll valet på Stjernberg tack vare sin banbrytande laserteknologi och djupa kunskap om tillverkning av denna typ av komponenter. Att vi dessutom känner Stjernberg sedan tidigare och att de finns i Sverige, gör startsträckan kortare och tekniköverföringen till Kina effektivare. Med en lågkostnadstillverkning i Kina har vi nu goda förutsättningar att få igång försäljningen till våra globala OEM-kunder, säger Karl Bohman, vd för SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

Under andra kvartalet i 2018 kommer komponenterna att börja produceras.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2