Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen Elektronikproduktion | 08 november 2017

Volkswagen och Google i samarbete med kvantdata

Utveckling av trafikoptimering, högpresterande batterier för elbilar och maskininlÀrningsprocesser med artificiell intelligens Àr nÄgra omrÄden som samarbetet kommer att beröra.
Idag, 8 november, meddelade Volkswagen Group och Google att de ska pÄbörja ett omfattande forskningssamarbete inom kvantdata. Tillsammans kommer bolagen att undersöka anvÀndningen av kvantdatorer med syfte att bygga upp specialkunskap och utföra praktiskt orienterad forskning.

Volkswagengruppens IT-specialister vill fortsÀtta utvecklingen av trafikoptimering, utforska strukturer för nya material, högpresterande batterier för elbilar och att arbeta med artificiell intelligens med nya maskininlÀrningsprocesser.

– Kvantdata-teknik öppnar för nya dimensioner och representerar snabbspĂ„ren för framtidsinriktade Ă€mnen. Vi hos Volkswagen vill vara bland de första som anvĂ€nder kvantkalkylering för företagsprocesser sĂ„ snart denna teknik Ă€r kommersiellt tillgĂ€nglig. Tack vare vĂ„rt samarbete med Google har vi tagit ett stort steg mot detta mĂ„l, sĂ€ger Martin Hofmann, informationschef pĂ„ Volkswagen-koncernen, i ett pressmeddelande.

Specialister frĂ„n Volkswagen Information Technology Centers i San Francisco och MĂŒnchen kommer att utveckla algoritmer, simuleringar och optimeringar tillsammans med Google experter och arbetet kommer att ske med hjĂ€lp av Googles universella kvantdatorer.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1