Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Elektronikproduktion | 09 november 2017

Volvo Cars får hundratals miljoner till forskningsprogram

Volvo Car Corporation har undertecknat ett lÄneavtal om 245 miljoner euro till forskning och utveckling inom uppkoppling, effektiva bensinhybridmotorer, elbilar med lÄng rÀckvidd och avancerade förarstödsystem.
Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi) Àr kÀrnan i Investeringsplanen för Europa och Àr vad som möjliggjort lÄnet till Volvo Cars.

– Vi Ă€r glada att kunna stödja en europeisk biltillverkare i att hantera det disruptiva teknikskiftet mot e-mobilitet och sjĂ€lvkörande fordon. Volvo Cars forsknings- och utvecklingsprojekt bidrar till att göra deras bilar sĂ€krare, renare och grönare, vilket gynnar oss alla, sĂ€ger Alexander Stubb, ansvarig för Europeiska investeringsbankens finansieringsverksamhet i Nordeuropa, i ett pressmeddelande.

LÄnet om 245 miljoner euro (cirka 2,4 miljarder kronor) ska bidra till att finansiera fyra forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning pÄ uppkoppling, effektiva bensinhybridmotorer, elbilar med lÄng rÀckvidd och avancerade förarstödsystem. Projekten kommer att genomföras i Volvo Cars teknikcentrum i Sverige och kommer att utvecklas för sjÀlvkörande eller halvautonoma fordon.

– Investeringsplanen för Europa driver fram innovation i hela Europa och dagens offentliggörande Ă€r ytterligare ett exempel pĂ„ det. Volvos forsknings- och utvecklingsprojekt kommer att förflytta grĂ€nserna för biltekniken i Europa och tar oss ett steg nĂ€rmare en ekonomi med lĂ„ga koldioxidutslĂ€pp, sĂ€ger Jyrki Katainen, vice ordförande för Europeiska kommissionen, i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2