Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© wwf Bild från 2015 Elektronikproduktion | 10 november 2017

Fler smarta plan räddar utrotningshotade djur i Tanzania

SkellefteÄföretaget SmartPlanes förarlösa och kameraförsedda plan hjÀlper till att skydda utrotningshotade djur i nationalparker i Tanzania i samarbete med WWF.
Den senaste affÀren mellan SmartPlanes och VÀrldsnaturfonden (WWF) omfattade tio drönare, vilket innebÀr att SkellefteÄföretaget nu har sÄlt totalt tolv drönare till dem.

– WWF Ă€r en vĂ€ldigt betydelsefull affĂ€r för oss, bĂ„de ekonomiskt och marknadsmĂ€ssigt. Vi delar vĂ€rderingar, vĂ€rnar djur och natur, och det stĂ€mmer vĂ€l överens med vĂ„r hĂ„llbarhetsfilosofi, sĂ€ger Ola Friström, vd pĂ„ SmartPlanes, i ett pressmeddelande.

Företaget fokuserar just nu pÄ en internationell expansion och arbetar med att knyta till sig ÄterförsÀljare i Nordamerika, Sydamerika och Asien. Just marknaden i Nordamerika Àr attraktiv och dÀr hÄller SmartPlanes pÄ att öppna ett kontor.

– Hetast just nu Ă€r Nordamerika och marknaden inom lantmĂ€teriverksamhet, till exempel kartlĂ€sning inför vĂ€gbyggen, skogsbruk eller gruvnĂ€ring. Vi rĂ€knar med att vĂ„r omsĂ€ttning kommer att öka kraftigt de nĂ€rmaste Ă„ren, efterfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra produkter Ă€r stor, sĂ€ger Ola Friström.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2