Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Swerea Elektronikproduktion | 10 november 2017

Swerea inviger nytt EMC-labb i Mölndal

”Att öka kompetensen hos de anstĂ€llda pĂ„ det enskilda företaget kring EMC-tester Ă€r vĂ„rt huvudmĂ„l och dĂ„ Ă€r det extra viktigt att de trivs i vĂ„ra lokaler”, sĂ€ger Hans Grönqvist, ansvarig för EMC-verksamheten.
Swerea IVF:s nya EMC-labb Àr ett sÄ kallat Pre-compliance labb dit företag kan komma och testa sina produkter under utveckling. Labbet ligger i Mölndal och Àr ett av tre labb som Swerea driver, de andra tvÄ ligger i Nacka och Arlöv.

För att företagen ska fÄ anvÀnda labben behöver de vara medlemmar i Swereas EMC-nÀtverk och ha utbildad personal. För de företag som kan bocka av dessa krav finns möjlighet att testa utstrÄlad emission, ledningsbunden emission, tÄlighet mot Burst och Surge upp till 4 kV, tÄlighet mot ESD upp till 30kV, tÄlighet mot pÄstrÄlat fÀlt och tÄlighet mot ledningsbundna kontinuerliga störningar.

I huvudsak Àr labben bygga för tester enligt CISPR 32 men det har Àven gjorts investeringar för att kunna testa enligt CISPR 25.

– Det viktiga för all provning Ă€r dock inte att vi har utrustningen som behövs, utan att vi Ă€ven har kompetensen att analysera resultaten, sĂ€ger Hans Grönqvist.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2