Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Terrafame Fabriken är inte samma fabrik som nämns i texten. Elektronikproduktion | 10 november 2017

Terrafame vill producera nickel och kobolt i Finland

Det finska multimetallföretaget Terrafame Ltd. planerar att investera i produktion av nickel och koboltkemikalier för batteriprogram.
Den höga efterfrÄgan pÄ nickel och kobolt har fÄtt Terrafame att vilja investera i produktion av Àmnena.

– TillgĂ€ngligheten av nickel och kobolt Ă€r avgörande för att marknaden för elbilar fortsĂ€tter att utvecklas. Som tillverkare av dessa metaller syftar Terrafame till att spela en ledande roll nĂ€r det gĂ€ller att förse batteritillverkare med högkvalitativa kemikalier som ska anvĂ€ndas i detta slutanvĂ€ndningssegment, sĂ€ger Joni Lukkaroinen, vd för Terrafame Ltd, i ett pressmeddelande.

Företaget har slutfört en genomförbarhetsstudie om produktion av batterikemikalier och försĂ€tter nu till detaljerad planering och syftar till att fatta ett investeringsbeslut under första halvĂ„ret 2018. Om beslutet blir jakande planerar företaget pĂ„ att starta den nya fabriken 2020, en fabrik som skulle ha en kapacitet pĂ„ cirka 150’000 ton nickelsulfat och cirka 5’000 ton koboltsulfat per Ă„r.

För att stödja investeringsplanen har Terrafame redan ingÄtt avtal med Galena Asset Management S.A. och Trafigura Group Ltd samt Sampo Plc för ett privat finansieringspaket om totalt 200 miljoner dollar (cirka 1,7 miljarder kronor).
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1