Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Takata Komponenter | 21 november 2017

Takata och KSS tecknar slutgiltigt tillgångsavtal

Key Safety Systems kommer att förvÀrva nÀstan alla Takatas globala tillgÄngar och verksamheter i ett samlat köp för 1,588 miljarder dollar (13,533 miljarder kronor).
I juni meddelade de tvÄ parterna allmÀnheten om ett principiellt avtal gÀllande vÀsentligen alla Takatas tillgÄngar, förutom vissa tillÄgngar och verksamheter i sambnd med Takatas tillverkning och försÀljning av fasstabiliserade airbag-uppblÄsare (PSAN). Takatas PSAN-relaterade verksamhet kommer att drivas av omorganiserade Takata efter att transaktionen har avslutats, och sÄ smÄningom avvecklas.

– Vi Ă€r mycket glada över att ha nĂ„tt detta avtal med KSS, vilket Ă€r ett viktigt steg mot slutförandet av vĂ„r försĂ€ljning och för att uppnĂ„ de mĂ„l vi identifierade i början av denna process. VĂ„ra högsta prioriteter fortsĂ€tter att vara att erbjuda ett stabilt utbud av produkter till vĂ„ra vĂ€rderade kunder, inklusive reservdelar för Ă„terkallelser och ett stabilt hem för vĂ„ra exceptionella anstĂ€llda. Vi tror att den kombinerade verksamheten kommer att vara vĂ€l positionerad för lĂ„ngsiktig framgĂ„ng i den globala bilindustrin, sĂ€ger Shigehisa Takada, vd och koncernchef för Takata, i ett pressmeddelande.

Avslutande av transaktionen Àr föremÄl för konkursrÀttens godkÀnnande i bÄde Japan och USA och förvÀntas avslutas under första kvartalet 2018. Takata avser att anvÀnda intÀkterna frÄn försÀljningen för att uppfylla kraven i ett överklagandeavtal med USA:s justitieministerium.

– FörvĂ€rvet av Takata passar perfekt med KSS:s hundraĂ„riga engagemang för fordonsindustrin. Det kombinerade företaget kommer att förbĂ€ttra vĂ„r förmĂ„ga att betjĂ€na kunder globalt och erbjuda överlĂ€gsna produkter och innovationer i den snabbt utvecklande bilsĂ€kerhetsindustrin. Vi gĂ„r in i denna transaktion i en anda av partnerskap och chefer och anstĂ€llda frĂ„n bĂ„de KSS och Takata kommer tillsammans att spela viktiga roller – frĂ„n första integrationen genom strategiskt genomförande. Vi ser fram emot att slutföra transaktionen och vidareutveckla nĂ€sta tillvĂ€xtfas för det nya kombinerade bolaget, sĂ€ger Yuxin Tang, vd för KSS, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2