Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 24 november 2017

Volvos kompakta SUV XC40 tillverkas i Belgien

I gÄr, 22 november, rullade Volvos första XC40 av produktionslinjen i Ghent, Belgien pÄ vÀg till sin nya Àgare.
Nya XC40 Ă€r Volvo Cars första kompakta premium-SUV och företaget har redan fĂ„tt in mer Ă€n 13’000 bestĂ€llningar pĂ„ modellen. I början av nĂ€sta Ă„r kan de första kunderna rĂ€kna med att fĂ„ sin nya bil.

– Det hĂ€r Ă€r en stolt dag för Ghent, för företaget och alla vĂ„ra medarbetare hĂ€r. VĂ„r personal har arbetat lĂ„nga dagar och mĂ„nga timmar för att förbereda fabriken för tillverkningen av XC40, och de har gjort ett fantastiskt jobb. XC40 symboliserar en ljus framtid för Ghent och Volvo Cars, sa HĂ„kan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Cars, nĂ€r den första fĂ€rdiga XC40:n vĂ€lkomnade i gĂ„r.

För att kunna tillverka den nya modellen i fabriken i Ghent har totalt 363 nya robotar installerats och investeringar har gjort att fabriken nu Àr ett exportnav för Volvo Cars CMA-baserade bilar. CMA, eller Compact Modular Architecture, Àr företagets nya modulÀra plattform för kompakta bilar och kommer att utgöra basen för alla kommande bilar i 40-serien. XC40:n Àr den första modellen att byggas pÄ den nya plattformen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1